• Bunn; 1 pk bixit kjeks og 100 gr smør
  • Fyll;
  • 4 egg
  • 1 pk krem fløte
  • 600 gr kremost
  • 3 ss maisenna
  • 2 ts vaniljesukker
  • toppen;
  • bringebær/jordbær/kirsebær

Jeg liker New York stile cheesecake mye mer enn ostekaken vi kjenner. Denne ostekaken er kjempegodt og er veldig enkelt.

Du trenger:

Bunn; 1 pk bixit kjeks og 100 gr smør

Fyll;
4 egg
1 pk krem fløte
600 gr kremost
3 ss maisenna
2 ts vaniljesukker

toppen;
bringebær/jordbær/kirsebær

1. Knus kjeksen ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
2. Smelt smøret
3. Ta fram en spring kakeform og dekk den med bakepapir
4. Ha kjeksen i formen og hell over smøret. Bland de sammen godt.
5. Press kjeksen i formen godt og legg den i kjøleskapet
6. Pisk sammen egg og sukker, og lag en eggedosis
7. Hell resten av ingrediensene og bland sammen godt. ( ikke bruk mer enn 3 min)
8. Hell røret over kjeksen.
9. Varm opp ovnen 170 C.
10. Legg kaken inn i og legg kald vann i en tallerken som tåler ovnen. ( den vil hjelpe til at kaken ikke sprekker så mye. Jeg har glemt å gjøre det 🙂 )

11. Ikke åpne ovnsdøren på de første 30 min. Når den får brun fargen, rist litt og se om er det bare midten som beveger seg. Da er den klar.
12. Slå av ovnen og la være kaken inne  mens ovnsdøren er litt åpen.
13. Ha den i kjøleskapet når den er kald og server den neste dag.
14. Pynt den med det du ønsker. Frukt eller sjokolade.
13. Hvis du bruker frukt, kan du lage litt frukt saus. Litt frukt, sukker, maisenna og vann. La den koke litt og hell over frukten. eller kan du tynne ut syltetøy med kokt vann 🙂

Du kan se den andre ostekaken som laget på samme måten her.