Jeg har laget denne børeken til gjestene mine. Jeg har ikke spurt hva de syntes om det men pappa og jeg syntes det var ganske godt 🙂 Den er ikke vanskelig å lage og passer veldig godt til en søndags frokost eller til lunsj 🙂

Du får to mellom store børek. Du kan godt fryse ned ene 🙂

Du trenger:

For deig:
4 dl melk
2 dl yoghurt
2 dl olivenolje
2 egg ( ene eggeplommen skal smøres over deigen)
Halv pakken av en tørrgjær ( 6gr)
2 ss sukker
1 ss salt
16 dl hvetemel

Fyll:
4 stk mellom store kokt potet
100 gr feta ost
halv bunt persille ( jeg har brukt 100 gr fersk spinat)
litt svart pepper og tørr chiliflak ( paprika pulver kan brukes)

Over:
150 gr smeltet smør
1 ss yoghurt
Svart kummin ( kan sløyfes)

1. Hell alle ingrediensene i kjøkkenmaskin og lag en deig. Hvis du ikke bruker maskin, tilsett først gjær og lunket melk og la den vente før du heller resten.
2. La deigen vente ca. halv time
3. Del deigen i to like biter

4. Lag to store deig og kjevle deigen ut. Den skal ikke være tynn, (ca.2 cm.)
5. Smør godt med smeltet smør

6. Brett den slik at du får en konvolutt ( først lange siden innover og deretter den andre kantene innover)
7. Sett den i kjøleskapet mens du gjør det samme tingen med den andre deigen.

8. Ta den første ut mens du setter den andre i kjøleskapet.
9. Kjevle ut igjen deigen slik at du får en rektangel. Ikke glem å bruke mel under og over deigen. Da er det lettere å kjevle ut.

10. Du kan mose potetene sammen eller skjære den i små biter med kniver. Bland sammen ost,hakket, pepper og krydderne.
11. Smør litt med smeltet smør før du heller fyllet over deigen.

12. Begynn å rulle over fra lange siden til innover.

13. Ha en bakepapir i stekeovnsplaten. Legg rullede deigen over bakepapiret mens du bøyer den innover, slik du får en sirkel.

14. Skjær litt fra kanten innover (se på bildet under)

15. Bland sammen yoghurt og eggeplommen, og smør godt i deigen.
16. Strø litt svartkummin.
17. Gjenta prosessen igjen med den andre deigen.

18. La den hvile ca. 1 time før du steker den i 200 grader.  Når den har fått litt brun farge, nedsetter du temperaturen til 170 grader slik at innsiden også stekes godt.