Dette kalles meze. Det serveres som smårett eller forrett med varmt brød og smør. Veldig populær i tyrkiske restauranter. De fleste kjenner til det, til og med turistene :).
Du kan godt spise den som dipp også, eller ved siden av kjøtt retter.
Du trenger: for to personer
2 mellom store tomat
1/2 løk
1 hvitløksfedd
En håndfull fersk persille
1 mellom store fersk chilli eller halv grønn paprika
1 ss tomatpure
Salt, svart pepper, sitron og olivenolje
1. Bruk en løk hakker eller stavmikseren. Hakk løkken og hvitløken sammen. Ha den i en skål
2. Hakk tomatene og hell over løken.
3. Hakk til slutt persille og paprika sammen. Ha den også over løken.
4. Tilsett tomatpure, salt, pepper, sitron og olivenolje. ( du får tilsette etter din egen smak)
5. Bland sammen godt.
6. Ta fram en sil og hell alt inn i silen.
7. La den sile sånn ca. Halv time. Ikke bland den mens den siler.
8. Ha den over i en dyp skål eller en flat tallerken. Ha litt oliven olje over. Pynt den med persille eller fersk mynt.
9. Serveres med varmt brød
Vel bekomme 🙂