4. La den hvile i romtemperatur ( jeg pleier å sette inn i ovnen, selvfølgelig ovnen er slått av)
5. Den bør stå til deigen er doblet seg ( det tar ca. 1 time)
6. Mens du venter deigen, kan du lage fyllet.
Fyll:
250 g kjøttdeig
1 mellom store løk
1 grønn paprika
1 mellom stor tomat
en håndfull fersk persille ( kan sløyfes)
salt og svart pepper
7. Finhakk løken og paprikaen. Stek den i litt olje
8. Tilsett kjøttdeigen og stek videre.
9. Tilsett hakket tomat og stek litt til.
10. Smak med krydder og ha hakket persille opp i .
Denne fyllen er nok til 4 pide, du kan øke mengden av kjøttdeigen hvis du vil ha alt med kjøtt. Jeg har brukt kjøttsalami med ost og den andre med vispet egg med fetaost og persille.
11. Del deigen i 6 like biter. Lag små boller.
12. Bruk alltid hvetemel når du kjevler hver enkelt deig.
13. Du må kjevle som du ser på bilder ( se under)
17. Smør med litt olje på utenfor av deigen og deretter smører du godt med pisket eggeplommen.
18. Stekes i for varmet ovn i 200C, ca. 20-25 min.
Velbekomme 🙂 Afiyet olsun!
Denne oppskriften prøvde jeg for første gang nå i helgen og fikk 8 stk pide.
Disse ble veldig godt likt så må lage nye snart igjen.
Du har så utrolig mange fine oppskrifter og jeg går alltid inn her for å sjekke når jeg vil lage noe tyrkisk mat.
Tusen takk og fortsett å legge ut oppskrifter, for jeg skal prøve mange fler 🙂