Jeg har laget pide før men ingen av dem slår dette 🙂 Virkelig kjempe godt og du må gjerne prøve det. I Tyrkia lages deigen mer tynnere enn det her men jeg synes at dette er veldig godt. Du kan dele deigen 8 i stedet for 6, da får du litt tynnere pide 🙂
8 dl hvetemel
2 dl lunkent melk
7 g tørr gjær
1 egg + 1 egg hvit ( eggeplommen skal smøres utenfor)
2 ss smør
1 ts salt
1. Smelt smøret
2. Ta fram en dyp bolle
3. Ha alt inn i bollen og kna deigen sammen ( du kan bruke kjøkkenmaskin også)

4. La den hvile i romtemperatur ( jeg pleier å sette inn i ovnen, selvfølgelig ovnen er slått av)
5. Den bør stå til deigen er doblet seg ( det tar ca. 1 time)

6. Mens du venter deigen, kan du lage fyllet.

Fyll:

250 g kjøttdeig
1 mellom store løk
1 grønn paprika
1 mellom stor tomat
en håndfull fersk persille ( kan sløyfes)
salt og svart pepper

7. Finhakk løken og paprikaen. Stek den i litt olje
8. Tilsett kjøttdeigen og stek videre.
9. Tilsett hakket tomat og stek litt til.
10. Smak med krydder og ha hakket persille opp i .

Denne fyllen er nok til 4 pide, du kan øke mengden av kjøttdeigen hvis du vil ha alt med kjøtt. Jeg har brukt kjøttsalami med ost og den andre med vispet egg med fetaost og persille.

11. Del deigen i 6 like biter.  Lag små boller.

12. Bruk alltid hvetemel når du kjevler hver enkelt deig.
13. Du må kjevle som du ser på bilder ( se under)

14. Ha litt av fyllet i midten av deigen.
15. Legg siden av deigen innover.
16. Trykk godt alle sidene slik at de ikke åpner seg under steking.

17. Smør med litt olje på utenfor av deigen og deretter smører du godt med pisket eggeplommen.

18. Stekes i for varmet ovn i 200C, ca. 20-25 min.

Velbekomme 🙂 Afiyet olsun!