Denne retten virkelig slår gjennom og en veldig godt rett til å servere gjester. Jeg har laget denne retten til våre gjester som kom fra USA og de likte kjempe godt.
Du trenger: ( mer enn nok til 8 personer 🙂 )
1 kilo oksekjøtt deig ( man kan bruke lam også eller blanding)
Salt, svart pepper
to mellom stor løk
1 egg
Fyll:
4 mellom stor potet
2 mellom stor gulrot
1 vannglass erter
Salt
1.  Bruk rivjern ( små siden) til å rive løken
2. Bland sammen salt, pepper, løk og eggen godt
3. La den stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
4. Hakk grønnsakene i biter
5. Kok alt sammen i lett saltet vann
6. La den avkjøle før du bruker den.

7. Ta fra en brett og ha litt olje og smør godt.
8. Legg kjøttdeigen opp i og trykk til du får en flatt “deig”. Ikke lag den så tynn da vil det være vanskelig å rulle. 4-5 cm tykkelse er grei.
9.  Ha grønnsakene mellom ( det du har laget kan være litt for mye, du må bare se om det er nok)
10. Smør hendene dine med litt olje eller vann og prøv å rulle den
11. Det kan hende at den sprekker litt her og der men prøv å gjøre så godt du kan.  ( hvis du føler at den er så lang og er vanskelig å rulle, da kan du lage to små)
12. Trykk alle sidene forsiktig.
13. Du kan la den i stå i kjøleskapet på noen timer hvis du har tid.
14.. Smør godt ovnsplaten før du legger kjøttdeig rulladen.
15. Smør litt med olje før steking.
16. Den stekes i 180 C ca 1 time men pass på den alltid. Det kan hende at den trenger ikke å være så lenge inne.
17. Smelt litt smør og hell over kjøttdeig rullade før servering.
Velbekomme!