Jeg fikk mange spørsmål om ottoman gryte. Jeg tror det som menes med at retten inneholder forskjellig grønnsaker utfra sesongen og kokes sammen med lammekjøtt. Det som jeg har laget, er en enkel versjon av det.
Du trenger:
2 stk mellom store løk
1 stk paprika
1 stk aubergine
1 stk squash
1 stor tomat ( du kan bruke tomat fra boksen)
1 ss tomat pure ( hvis du bruker tomat fra boksen, trenger du ikke pure)
2 stk mellom store potet
150 gr oksekjøtt ( du kan bruke mer hvis du vil)
Olje, salt, svart pepper, chiliflak
revet gul ost

Hvis du har lyst til å bruke lammekoteletter (delt i to) eller kjøtt med bein ( ikke store kjøtt stykker), må du bare tilberede den før du blander sammen med grønnsakene. Da bør du koke kjøttet med løk og salt.

1. Finhakk løk og paprika og stekes i olje ( litt over en halv dl olje er nok)
2. Tilsett hakket kjøtt bitene ( bør skjære litt større enn terninger)
3. La den steke og da vil du merke at den gir seg fra vannet. La den trekke vannet igjen.
4. Vask grønnsakene og skjær de litt større enn terninger.
5. La dem steke sammen og rør hele tiden.
6. Tilsett tomatene (fjern skallet til tomatene) og pure men hvis du bruker tomat fra hermetisk boks, bare skjær tomatene i biter før du heller over.
7. La den steke sammen med tomatene. Tilsett krydderne.

8. Tilsett kokt vann ( det bør dekke hele grønnsakene)
9. La den trekke vannet under svak varme.
10. Du kan spise det som det er eller kan du bruke enn ildfast form og ha litt revet ost. Det kan stekes i ovnen til osten er smeltet.
Vel bekomme!
Afiyet olsun!