Siste matkurset har vi hatt manti “tyrkisk ravioli”. Det er krevende å lage men nyttes med glede 🙂 Det er verdt å lage og du kan lage litt mer på en gang og fryse ned resten (før koking).

Ingredienser
Deien: (4 personer)
2,5 dl mel
1 egg
0,5-1 dl vann
1 ts salt

Fyll:
250-300 gr kjøttdeig
1 løk
sort pepper og salt

sausen:
1/2 kg yoghurt
2 båt hvitløk
50 g  smør
1 ts rød flak chili
1 ts tørket mint

For koke: 16 dl vann og 2 ts salt
Fremgangsmåte:

1) Kna en fin hard deig, la deigen få hvile i ca 15-20 min under et fuktig håndkle.  (0,5-1 dl vann står det på oppskriften, du må bare kjenne etter deigen)

2)  Ha i fin hakket løken, sort pepper og salt i kjøttdeigen. Bland det godt.

3) Del deigen i 3 like store deler og kjevle hver av dem til du får en deig tykkelse på ca 1.5 cm)
4)  Snitt like flere firkanter av på ca 1,5 cm, (jo mindre firkanter desto bedre er de)

5) Legg i fyllet på hver av deigen midt på snittet firkantet deig.
5) Lukk deig ved å legge hver kant inn mot midten slik som figuren viser 🙂

 

 

5) La vannet  få en oppkok med salt deretter legger du ferdige pakket manti i kokende vann. Den skal kokke i ca 10 min. koke tiden avhenger ettersom deigens tykkelse. Når den har skummet ferdig er tegn på at den er ferdig kokt.

6) Smelt smøret ha i det tørre krydderet.

7) Hell manti i over i serverings bolle ( la den hvile litt) deretter heller du yoghurt med blandet presset hvitløk over og helt til slutt smøret over.
Håper det smaker.