Fylte aubergine er en klassisk i Tyrkiske kjøkkenet. Jeg har laget en vri av opprinnelig fylte aubergine.
Du trenger:
3 mellom store aubergine
4-5 stk sopp
1 mellom stor løk
En halv rød paprika og grønn paprika
En håndfull fersk blad persille (fersk spinat kan brukes også)
En halv spise skje tomatpure
100 gr kjøttdeig eller kyllingfilet ( finhakket) ( kan sløyfes)
1 hvitløkfedd
1 .Vask og tørk auberginene. Skjær sebra form ( kun skallet). Fjern bladene fra toppen.
2. Hell planteolje i en dyp kjele og varm den.
3. Stakk kniven i et par steder av auberginene. Skjær langs i midten men ikke helt ned.
4. Fritere dem i varm olje.
5. Legg dem i en tallerken med tørkepapir.
6.  Finhakk løken, paprika og hvitløk. Fres dem sammen i olje ( ca halv dl).
7. Hakk sopp også og stek dem videre.
8. Tilsett kjøttdeigen og tomatpuren. Stek helt til kjøttdeigen er gjennomstekt.
9. Smak med krydder som salt, svartepper og chiliflak.
10. Finhakk persillene og ha den inn i når kjøttdeigen er ferdig stekt.
11. Ta fram en stekepanne med lokk. Legg en aubergine inn i og ta fram en skje.
12. Dytt auberginen fra der du har skjært til sidene slik at du åpner plass for fyllet.
13. Fyll alle auberginene.
14. Ha en liten dyp tallerken og tilsett en spiseskje tomatpure, varmt vann (. Ca 1 dl) og salt  men Rør sammen. Hell over auberginene.
15. La den koke under lav temp helt den trekker vannet. Om det trekkes mer koking, tilsett mer vann.
Serveres med brød eller ris.
Afiyet olsun!
Velbekomme!