Disse kjeksene er ypperlig god til kaffe eller te. Vi har laget disse under mat kurset og ble ferdig spist i det sekundet 🙂
Så lenge man har det i tett boks, vil det holde seg minst en uke men uten sjokolade fyllet.
Du trenger:
250 g smør ( med eller uten salt)
1 dl melis
1 dl sukker
7 til 8 dl hvetemel
3 ss kakao
1 egg
1 full teskje bakepulver
1 klype salt ( hvis du bruker smør med salt, trenges ikke)
1. Rom temperert smør, melis, og egg blandes godt sammen. Hele smøret skal blandes godt.
2. Kakao, bakepulver, salt og hvetemel tilsettes. Tilsett hvetemelet litt og litt. Bland alt sammen godt. Det skal være myk deig.
3. Ha sukker i en serverings tallerken.
4. Ta litt av deigen og lag en små bolle, det skal ikke være større en hel valnøtt.
5. Snu dem inn i sukker og lag en liten hull med fingertuppen i midten.
6. Det stekes i 170 C i forvarmet ovn ca. 15-20 min.
7. Ikke ta dem fra ovns plate før de er kalde.
8. Du kan fylle med smeltet sjokolade eller syltetøy.
Afiyet olsun!
Velbekomme!