• 2 dl melk
  • 1 pk tørr gjær
  • 1 egg
  • litt salt
  • 1 dl olje (planteolje/olivenolje)
  • 4 dessert skje sukker
  • 8-9 dl hvetemel

Den er veldig godt gjærbakst og egner seg bra til søndags morgen eller til lunsjen når du har gjester. Du kan lage selve deigen dagen før og la den heve seg inn i kjøleskapet. Jo lenge den venter, desto bedre blir den 🙂 I Tyrkia kalles det acma, og er veldig kjent gjærbakst. 



Du trenger: 

2 dl melk 
1 pk tørr gjær 
1 egg 
litt salt 
1 dl olje (planteolje/olivenolje)
4 dessert skje sukker 
8-9 dl hvetemel 

1. Ta fra en bolle og hell gjær, lunket melken og sukker inn. 
2. La den vente 10 min. 
3. Hell over litt hvetemel, eggehviten, salt, olje. 
4. Tilsett mer hvetemel etter behov. Deigen skal ikke være hard. 


5. Du kan forme deigen som du vil. Bruk gjerne litt olje eller lunkent vann når du former. Da blir det enklere å lage mønster. Legg de i ovns-plate med jevne mellomrom. 


6. Pisk eggeplommen og smør godt i deigen. 



7. Strø med sesamfrø eller svartkummin hvis du ønsker det. 
8. La den vente minst 1 time inn i ovnen ( ovnen skal være skrudd av) for at deigen skal heve seg.
9. Stekes i 200 C til den er gyllenbrun.  


Velbekomme!

Afiyet olsun!