• Browni:
  • 160 g mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 50 g smør
  • Litt mindre enn 1/2 dl olje (olivenolje/plateolje)
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Ostekake:
  • 300 g kremost
  • 1,5 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss hvetemel

Denne kaken er kjempe god. Jeg har laget dette til et arrangement som ble holdt i Mangfoldhuset og alle likte kjempe godt. Hvis du er glad i brownie og ostekake, er den perfekte kombinasjonen 🙂

Brownie:

1. Smelt sjokolade og smøret i en bolle over varmt vann eller i mikrobølgeovn. V

2. Visp sammen sukker og eggen godt. Tilsett oljen og visp videre.

3. Tilsett smeltet sjokolade og smøret.

4. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukkeret, og hell over.

5. Bland dem sammen.

6. Du kan ta litt av brownien for å lage mønster på toppen hvis du vil. Jeg bare hatt et par skje opp i ostekaken.

7. Hell brownie blandingen opp i kakeformen som du vil bruke ( 28 cm og oppover)

 

browni1

Ostekake:

8. Ost, vanilje sukker og sukker vispes sammen godt. Hell fløte også, bland sammen igjen.

9. Ha eggene opp i en og en. Visp sammen litt.

10. Helt tilslutt hell hvetemelet. Bland sammen godt.

11. Hell blandingen over brownien.

12. Slå formen på bordet for å få ut luftboblene.

 

browni2

13. Hvis du har hatt litt av brownie fyllet på side, kan du ha det på toppen som på bildet.

browni3

 

14. Stekes i forvarmet ovn på 180 C, ca 30-35 min. ( når du rister kaken litt, vil du se at den vil bevege litt på midten. da er kaken helt ferdig).

15. Avkjøl den før du setter den i kjøleskapet. Best at den venter en dag på kjøleskapet før servering. Ostekaken blir bedre jo lengre den venter på kjøleskapet 🙂

 

Tips: Fyll små former med vann og ha det inn i ovnen sammen med ostekaken. Den vil hjelpe til at du ikke får sprekker på kaken.

 

browni4

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!