• 4 dl melk
  • 4 dl lunket vann
  • 2 dl planteolje/olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 pakke tørr gjær
  • 2 ss salt
  • 4 ss sukker
  • 17-18 dl hvetemel
  • Pisket eggeplomme for å smøre
  • Fyll:
  • 300 gr fetaost
  • en bunt persille eller 100 gr fersk baby spinat
Jeg har laget denne børeken under Ramadan måned (faste måned). Den er veldig grei å lage og kan du bare forme som du vil. Det er en basic børek deig. Du kan godt fryse ned etter den er stekt og da kan du ta ut og tine når du vil.
1.Lunket vann blandes sammen med gjær og sukker. La den heve seg 10 min.
2. Tilsett resten av ingrediensene men vær forsiktig med hvetemel. Tilsett litt og litt. Deigen skal være myk og skal ikke føles klistret. Jobb med deigen skikkelig. La den heve seg 30-45 min men dekk deigen med klut.
3. Lag små boller på størrelsen av en stor  hel valnøtter. ( Størrelsen avgjør hvor stor børek blir)

4. Kjevle deigen til den er ca 5 cm tykk.
5. Ta fram en kniv og skjær litt på sidene. Se på bildet.

6. Bland osten med hakket persille eller spinat.
7. Fyll midten av deigen med fyllet og flett sammen forsiktig.
8. Gjør med de andre også og legg på ovnsplate med dekket bakepapir.
9. Smør med pisket egg og strø over svartkummin eller sesamfrø.

10. La den hvile seg 15 min før du steker den i 200 C til den er gyllenbrun på toppen og under.
Afiyet olsun!