• 10 dl hvetemel
  • 2 egg ( ene eggeplommen skal smøres utenfor)
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl olivenolje
  • ca 2 dl vann eller melk
  • 5 gr bakepulver
  • 1 ss eddik
  • 1,5 ts salt
  • Fyll:
  • 300 g små hakket ren kjøtt filet / 300 g kjøttdeig / 300 gr fetaost med blandet to egg.
  • 1 mellom stor løk
  • 1 liten grønn paprika
  • salt

Pide er en tradisjon i Tyrkia og det som selges ute er litt annerledes enn det som lages i hjemmet. Begge er kjempe godt. Med denne oppskriften får du veldig mange pide. Du kan fryse ned eller kan du bare dele oppskriften i to.  Jeg har blandet fullkorn hvetemel med siktet hvetemel.

Den er andre pide oppskriften på deigen. Den andre er med gjær og ligner litt mer på børek deig mens den er mer sprø. Anbefaler begge 🙂

 

1. Små hakket kjøtt stekes i forvarmet olje på stekepanne. Den vil gi fra seg vannet og vil trekke den igjen.

2. Finhakk paprika og løken og stek sammen med kjøttet.

3. Hell litt varm hvis kjøttet er ikke stekt godt nok. La den trekke seg inn.

4. Smak med salt og svartpepper tilslutt.

Samme prosessen gjør du med kjøttdeig også.

5. Bland ingrediensene til deigen. Hell litt og litt hvetemel for å ha det riktig mengden på deigen. Den skal ikke klistret.

6. La den hvile 15 min.

7. Lag små boller.

pide1

8. Dekk de andre deigene med klut slik at de blir ikke tørre utenpå.

9. Ta fram kjevle og kjevle den ut i oval form, ca 3-4 cm tykkelse. Bruk gjerne hvetemel når du kjevler ut.

pide 2

10. Fyll midten med fyllet og brett litt sidene på innover. Trykk litt med fingertuppen mens du bretter, også hjørnene trykkes ned godt.

11. Smør på sidene pisket eggeplommen.

pide 3

12. Stekes i 180 C til den er gyllen brun på under og sidene.

pide 5

 

Jeg har laget med fetaost og egg også.

 

Afiyet olsun!