• Bunn:
  • 1 pk bixit kjeks
  • 2 fyll spiseskje smør
  • 2 dl hakket valnøtt/hasselnøtt
  • Fyll:
  • 2 ss kakao
  • 2 ss hvetemel
  • 400 g kremost
  • 1 pk fløte (3dl)
  • 2 dl sukker
  • 3 stor egg
  • 160 g sjokolade (bruk det du liker)
  • 1 ts vaniljesukker
  • Sjokolade saus:
  • 170 g melkesjokolade
  • 30 g mørk sjokolade (kan sløyfes)
  • 2 dl fløte

Jeg er utrolig glad i Cheececake 🙂 Den har så mykt og fin konsistens men jeg liker mer New york style cheececake. Hvis du er glad i ostekake og sjokolade, da er denne kaken perfekt for deg. Den kaken blir bedre hvis den venter to dager. Jeg har ikke tålmodigheten, derfor skjært jeg opp kaken etter 6 timer 😛 den var så god.

 

ostekake3

 

Ingrediensene bør være romtemperatur.

1. Hakk kjeksen til pulver og nøtter også.

2. Smelt smøret

3. Ta fram en kakeform sånn ca. 26 cm.

4. Legg en bakepapir under. Hell kjeksen og nøttene opp i.

5. Bland sammen med smøret godt og dekk hele formen med kjeksen. Trykk godt med hendene.

6. Sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

 

Fyll:

1. Rom temperert kremosten vispes med maskin til den blir fin blandet. Hell over fløten og visp litt til.

2.  Sukkeret helles og vispes videre. ( ikke høy hastighet)

3. Deretter hvetemel og vanilje sukker og vispes videre.

4. Eggene tilsettes en og en og vispes litt til, slik at eggene blandes med fyllet. (ikke visp for mye)

5. Sjokoladen smeltes over en vannbad.  Når den er litt avkjølet, helles over fyllet. Vispes litt til og tilsett kakao samtidig. Ikke visp for høy hastighet.

6. Sett ovnen på 180 C.

7. Hell fyllet over kjeksbunnen.

8. Ta fram to liten ildfast form ( en form som kan settes inn i ovnen sammen med ostekaken) og fyll den med kald vann.

9. Sett inn kaken og kald vannet.

10. Stek den ca. 35 min. Du kan åpne ovnen når det har gått 30 min og kan riste litt kaken. Hvis det bare beveger seg på midten, da er den klar.

11. Avkjøl den før du heller over sausen.

Saus:

Denne sausen kalles “ganaj”. Hvis du googler det, kan du finne masse oppskrifter og video.

1.Varm opp fløten, ikke kok opp.

2. Hakk sjokoladen.

3. Ta fram en glass bolle. Ha sjokoladen inn i.

4. Når fløten litt avkjølet, hell over sjokoladen.

5. Bland dem godt sammen. Avkjøl den litt før du heller over ostekaken.

Du kan pynte den med frukt før servering.

ostekake1

Ostekaken bør stå i kjøleskapet minst 1 dag men om du ikke venter så lenge, bør være 6 timer. Sjokolade sausen blir tykkere jo lenger den venter. Derfor min ser ut som veldig flytende ut 🙂

ostekake2

 

Enjoy it med en god kaffe ved siden av 🙂

Afiyet olsun!

 

Vel bekomme!