• 250 g smør
  • 1 dl melis
  • 1 ss yoghurt
  • 1 dessert skje bakepulver
  • 7 dl hvetemel
  • Fyll:
  • 3 eple ( revet)
  • 5-6 ss sukker
  • 1 dessert skje kanel
  • 2 dl valnøtter (hakket)

bilde

Eple kjeksen er så god at du vil bare spise det hele. Ta gjerne en kopp kaffe eller te ved siden av.

 

Kjeksen er holdbar så lenge det står i en tett boks.

 

Eple Cookies:

1. Hvetemel og bakepulver blandes.

2. Deretter romtemperert smør, sukker og yoghurt blandes.

3. Jobb deigen med 10 min. Deretter del den i 4 og lag bolle.

4. Kjevle ut deigene i en sirkel form.

5. Skjær dem i trekant ved hjelp av pizza kniv.

6. Ha en spise skje fyll på lange kanten og rull den innover. Det blir en liten horn.

7. Stekes i 200 C til den er litt rosa på toppen og gyllen brun på under.

8. La den avkjøle før du strør over melis.

Fyll:

 1. Ta av skallen til eple.

2. Revet eple blandes med sukker og stekes i en panne til de er myke.

3. Deretter tilsettes kanel og valnøtter.

4. Blandes godt.

5. Den må være avkjølet før i bruk.

 

 

 Afiyet olsun!

 

Vel bekomme!