• 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 2dl planteolje
  • 200 gram smør
  • 2 egg
  • 2 dessert skje salt
  • 4 ss sukker
  • 1 dl tahini
  • 1 pk tør gjær
  • ca 16 dl hvetemel
  • For å smøre:
  • Drue sirup og vann
  • Sesamfrø (2-3pakke)

simit14

 

 

Med denne oppskriften får du deilige myke simit. Ingrediensene er veldig enkelt å få tak i det. Du finner det i alle store innvandrer butikker.

Du kan godt lage deigen kvelden og la den hvile i ute 30 min før du setter i kjøleskapet. På neste dag kan du bare ta ut og følge oppskriften.

1. Melk, vann, smør og olje helles inn i en kjele og varm opp alt sammen. ( ikke kok helt, noen minutter er nok)
2. Ta fra en stor bolle og ha 12 dl hvetemel og resten av ingrediensene.
3. Bland alt sammen godt.
4. Tilsett litt og litt resten av hvetemelet.
5. Deigen skal ikke være klistret  men det skal være myk.
6. La den hvile 1 time.

7. Lag 15 stk bolle ut av deigen.

simit2

 

8. Rull ut hver bollen og vri hver enden på motsatt retning for å gi form.
simit7simit8
9. Bland drue sirup med vann.
10. Drypp deigen inn i sirupen
11. Deretter inn i sesamfrø
simit1
simit9simit10
12. Stekes i 200 C i forvarmet ovn til den får rosa farge men stekt på bunnen.
Jeg har laget også med gulost inn i. Det er bare kjevle deigen ut og ha litt gulost og drypp på druesirup og sesamfrø. Det er kjempe godt til frokost eller lunsj.
simit11 simit15
Med denne oppskriften får du ca. 22 små simit.
Her er det en liten video også 🙂
simitvideo
Afiyet olsun!
Velbekomme!