• 2 pk marie kjeks ( kan bruke det du liker)
  • 125 g smør
  • 2,5 ss kakao
  • Appelsinskall fra en appelsin
  • 100 gr knust hasselnøtter
  • 1 dl sukker
  • litt over 1 dl melk
  • Karamell saus:
  • 1 boks søt kondensert melk

 

mosaik2

 

Mosaikk kake er en enkel tyrkisk kake som min mor lagde veldig ofte når vi var små. Det er en smart måte å bruke kjekser som er tilovers.

 

1. Smelt smøret. Tilsett melk, kakao, appelsinskall, knuste hasselnøtter og sukker.

2. Bland alt sammen.

3. Knust kjeksene og ha det resten av ingrediensene.

4. Bland forsiktig.

mosaik6mosaik7

 

mosaik8

5. Ta fram enten en 22-24 cm kakeform eller en lang kakeform på samme størrelse. Viktig at den er springform.

6. Ha kake røre inn og trykk på alle sidene og legg den i frysen. Den bør være i frysen minst 2 timer.

mosaik9

 

 

7. Ta den ut etter 2 timer ( eller før servering). Ta ut av kake formen.

mosaik1

 

 

8. Server den med karamell saus.

mosaik3

Karamell saus:

Søt kondensert melken kokes i en kjele med vann ca 2 timer. Du skal ikke åpne boksen. Den skal kokes sånn under middels varme.

mosaik10

Du kan bruke ferdig kjøpt saus eller det du ønsker.

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!