• Deig:
  • 8 dl hvetemel
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • halv pakke tørr gjær
  • litt salt
  • 1 dl lunket vann
  • Fyll:
  • 350 gr kjøttdeig
  • 1 stor gul løk
  • 1 grønn paprika
  • 2 tomat ( 1 hermetisk boks tomat )
  • 1 ss tomat pure ( kan sløyfes)
  • salt, pepper, en håndfull persille
  • 2 dl varmt vann
  • 3 ss plante olje

bilde 3 (1)

 

Kayseri yaglama er en tradisjonell rett fra midt Tyrkia, spesielt byen Kayseri. Det er lag med kjøttdeig og tynne brød. Denne er litt krevende hvis man skal gjøre men man kan bruke tortilla lefser også.

 

Lag først fyllet:

1.Hakk løken og paprikaen.

2. Ta fram en stekepanne og stek kjøttdeigen.  Den vil gi fra seg først vannet og la den trekke vannet

3.  Ha finhakket løken og paprikaen inn og stek sammen med kjøttdeigen.

4. Tilsett krydder og tomat puren.

5. Tilsett hakket tomat og la den trekke vannet fra tomaten

6.  hell varmt vannet og la den trekke litt til.

7.  fyllet skal været flytende, sånn skal det være.

8. Finhakk persillen og bland sammen med sausen.

 

Deig:

1. Bland alt sammen unntatt vannet.

2. Tilsett vannet litt og litt for å få fin deig.

3. deigen skal ikke være klistret.

4. Lag små emner , du får ca. 14-16 stk

bilde 1         bilde 2

5. Kjevle ut hver emnene i sirkel form

bilde 3

6. Stek dem i en teflon stekepanne på begge sidene.

bilde 4

7. Gjør med alle sånn

8. Ta fram en serverings plate og ha en av tynne brøden. Hell litt av sausen på hele brød.

9. Gjør med alle og du får en høy finn etasje med kjøttdeig og brød. Skjær den som kake 🙂

bilde 1 (1)

10. Du kan servere den med hvitløkyoghurt eller kan du bare nyte sånn.

Du trenger ikke bruke alle brødene hvis du vil. Brødene kan fryses og brukes når du vil. Brødene egner seg til mye annet også 🙂

Her er det en liten video over hvordan man kjevler ut  med tyrkisk kjevle:

IMG_8832

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!