• For kylling:
  • 1 stor gul løk
  • 4 kylling lår
  • 3 stk tørket laurbærblad
  • Ris:
  • 1 stor gulrot
  • 2 ss smør
  • 6 dl jasmin ris
  • 1/2 kg sopp
  • 1 håndfull fersk persille
  • 1/2 dl plante olje
  • salt
  • Vann (kylling kraft+varmt vann)

tavuk 2

 

 

Jeg er glad å bruke kylling kraft når jeg lager ris. Det gir så mye smak og øker du vitamin innholdet på risen også. Denne retten passer utmerket godt til en fredag eller helg og bør nytes med flere 🙂

 

1.  Lag noen snitter med kniv på kylling lårene. Ta av skallet løken.

2. Tilsett 1 lt vann på en kjele og kok kyllingen, løken og laurbærblad sammen. Tilsett litt salt også.

3. La den koke helt til kyllingene er ferdig.

4. Små hakk gulroten og soppen.

5. Ha litt olje i en panne og stek først gulroten og deretter soppen. La soppen trekke vannet som gir fra seg.

6. Vask risen godt under vann og la den sile.

7. Smelt smøret og stek risen litt under lav temp. Du må røre hele tiden.

8. Ha gulroten og soppen og stek litt til under røring. Tilsett litt mer salt.

9. Sil kyllingen og spar kylling kraften.

10. Ta fra en form som tåler ovn. En firkantet for som både kyllingen og risen skal får plass.

11. Hell risen inn og legg kyllinglårene på toppen.

12. Hell over kylling kraften og varmt vann til den dekker hele risen.

13. Den stekes i 180C i forvarmet ovn.

14.  Hvis risen er ikke helt stekt selv om trakk hele vannet, bare tilsett mer vann.

15. Server den med hakket persille.

 

I Tyrkia drikker vi veldig mye ayran (yoghurt drikke) drikke under sommeren men man nytter den drikken selv om vinteren. Det passer veldig godt til grill mat eller til kjøtt.

Du trenger kun yoghurt, kaldt vann og salt. To ss yoghurt til hvert glass. Bland sammen med salt og vann. Da er det klar til å nytte.

 

Velbekomme!

 

Afiyet olsun!