• Kake :
  • 2 egg
  • 2 mandarin/klementin
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl maismel
  • 1 dessert skje bakepulver
  • 1 dessert skje vaniljepulver
  • 1 dl planteolje
  • Saus:
  • 2 klementiner/mandariner
  • 1 dessert skje maisenna
  • 1 dl vann

mandrain

 

 

 

Hvis du har klementiner eller mandarin overs , da kan du lage denne kaken. God, saftig frukt kake.

1. Egg og sukker piskes til egg dosis.

2.  Ta av skallet og kjør mandarin i en mikser til den er jevn.

3. Bland mandarin, olje og vanilje sukkeret med egg dosisen.

4. Sil hvetemel, maismel og bakepulver.

5. Bland med resten av ingrediensene forsiktig og bruk en te skje for å blande.

6. Bruk en 20 cm kakeform og hell kake røret.

7. Dekk med en aluminiumfolie og stek den ca. 30 min i 170 C.

8. Ta av aluminiumfolie etter 30 min og stek videre til den er helt stekt. Kontroll med en kniv om den er stekt inne.

 

Saus:

1. Mandarin  presses til saft. Ta fram en kjele, bland sukker og mandarin saften.

2. Kok opp under lav temp.

3. På den andre siden bland sammen 1 dl vann og maisenna.

4. Tilsett den sakte til kjelen og bland sammen.

5. La den koke til den er tykk saus.

 

Sausen avkjøles før den helles over kaken.

 

Velbekomme!

 

Afiyet olsun.