• 2 dl røde linser
  • 3 mellom stor potet
  • 1 mellom stor gul løk
  • 1,5 ss tomat pure
  • salt
  • svartpepper
  • Halv bunt blad persille
  • Olivenolje
  • Saus:
  • 200 g kremost
  • 3 ss majones
  • 3 ss matyoghurt (tykk yoghurt skal det brukes)
  • 2 hvitløkfedd

bilde 3

 

Hvis man er glad i potet, kan man øke protein innholdet med å bruke rød linser. Røde linser innholdet akkurat det samme som kjøttet. Det er en veldig bra for vegetarer.  Røde linser gir utrolig god smak på salaten.

 

1. Vask røde linsene og ha den i en kjele

2. Dekk med vann og la den koke helt til den er trukket vannet og linsene er myke.

3. Ta av skallet potetene og kok dem til de er er gjennomkokt.

4. Mos potetene når den er litt avkjølet.

5. Ha røde linsene opp i potetmoset.

6. Finhakk løken og fres den i litt olje sammen med tomatpuren.

7. Tilsett stekt løken opp i poteten.

8. Når det er avkjølet litt, bland alt sammen godt. Du kan godt bruke hendene dine for å få det fint og jevnt.

9. Finhakk persillen og tilsett den i salaten tilslutt. Smak med salt og svart pepper.

10. Ha salaten over i en serverings plate.

Saus:

1. Bland sammen kremosten, majones, yoghurt og finhakket hvitløk ( eller presset hvitløk) til den er jevn.

 

Ha sausen over salaten før servering.

 

Vel bekomme!

 

Afiyet olsun!