• 3 yufka deig (ferdig kjøpes på innvandrer butikker)
  • 700 g spinat (babyspinat kan brukes)
  • 1 pk fløte
  • 150 g fetaost
  • 1 ts svart pepper, chiliflak og salt
  • 5 ss smør
  • 1 eggeplomme

 

bilde 2

Børek er farlig godt og klarer man ikke stoppe bare med et stykke. Denne børeken er veldig myk og godt. Du kan kjøpe ferdig yufka (tynne deig )på fleste innvandrer butikker.

1. Kokk opp 1 lt vann i en kjele. Hell over vasket og hakket spinaten.

2. La den spinaten være inne 3-4 min.

3. Hell over vannet etterpå og  la den sile litt.

4. Bland sammen spinaten, osten, fløten og krydderne.

5. Ta fram ene yufka deigen og del den i to fra midten.

6. Ha litt av fyllet og legg den over yufka deigen på ene kanten. Rull den innover og snu innover. Legg den i en stekeplate med dekket bakepapir og eller smøret stekeplate.

7.  Gjør samme med de andre yufkaene men du skal rulle alle deigene fra den første deigen. ( se på bildet)

8. Smelt smøret og bland sammen med pisket egg.

9. Smør over yufkaene. La den hvile 1 time og du kan godt sette den i kjøleskapet og steke den neste dag.

10. Stek den i 200 C til den får gyllen farge på toppen.

 

 

Vel bekomme!

 

Afiyet olsun!