• 750 g oksekjøtt ( litt med fett er veldig bra, ellers bruk litt olje inn i)
  • 1 mellom stor gul løk ( revet)
  • 4 fedd hvitløk (presset)
  • 1 ss tomatpure blandet med chiliflak
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • Grill spyd

 

køfte1

 

Adana kebap er veldig kjent i Tyrkia og ingrediensene er veldig viktig for å få det en god kebap. På original oppskriften det brukes oksekjøtt og hale fet fra lam. Man bruker ikke kjøttdeig men bruker slakter kniv for å få kjøttet så små som kjøttdeig. Dvs det er en jobb som krever mye tid og egenskap 🙂 Jeg har prøvd meg på hjemmelaget måten og jeg må bare innrømme at det er en av det beste kebap jeg har spist. Denne kebap passer utmerket til å grille, nå kan det bare sommeren komme.

 

1. Bland sammen kjøttdeig, tomatpure, revet løk, hvitløk, og krydderne. Det er viktig at du jobber med kjøttdeigen skikkelig og alt er godt blandet sammen.

2. La den hvile minst 1 time i kjøleskapet

3. Ta fram grill spydene.

4. Lag små boller av kjøttdeigen, helst alle er like.

5. Fyll en liten skål med vann

6. Ta en grillspyd og legg to små kjøttboller*.

7. Press ned med fingrene forsiktig slik at du flater kjøttdeigen. Bruk litt vann i fingrene hvis det fester seg.

8. Gjør  det samme med resten også.

køfte

 

9. Varm opp ovnen, 250C.

10. Dekk stekeplaten med bakepapir og smør med litt olje.

11. Legg grillspydene på bakepapiret. Legg den i ovnen.

12. Etter ca 10 min snu alle grill spydene og stek på den andre siden. ( 10 min kan være lenge også, du må bare se inni mellom om den er stekt)

13. Server den med løk salat, fersk persilleblad, tomat og brød (tynne tortilla lefser passer bra).

 

Hvis du vil lage tynne brød, se oppskriften her : https://tyrkiskmat.no/2014/02/12/kayseri-yaglama/

Oppskrift til løksalat finner du her: https://tyrkiskmat.no/2014/01/13/lahmacun-med-tortilla-lefser-og-loksalat/

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!

 

 

* Jeg har brukt små grillspyd derfor var det to små kjøttboller nok.