• Bunn:
  • 150 g smør (rom temp)
  • 1 egg
  • 2 ss yoghurt
  • 1 ts bakepulver
  • 5-6 dl hvetemel
  • litt salt
  • Fyll:
  • 500 g sopp
  • 2 stk gul løk ( skiver)
  • 1 stk grønnpaprika
  • 1 st rød paprika
  • 3 ss solsikkeolje
  • salt
  • Hetl toppen:
  • 1 pk fløte
  • 1 egg
  • 2 dl revet gulost

bilde 4

 

Denne er ikke akkurat som tradisjonell pai. Framgangen og måten det tilberedes er litt annerledes. Jeg kan garantere at du kommer til å like hundre prosent og en frisk salat passer utmerket til.

Deig:

1. Bland alt sammen og lag en deig som myk. (men skal ikke klistre på fingerene). Det er viktig at du heller hvetemelet litt til litt for å få det jevn og fin deig.

2. Ta fram en springform (26cm). Dekk med bakepapir.

3. Legg deigen og dekk hele bunnen med deigen.

4. Stek den i 180 C til den er gyllenbrun på toppen.

 

Fyll:

1. Del løkene i to og lag tynne skiver av løken.

2. Finhakk paprikaene.  Lag skiver av soppen også.

3.  Fres løken og paprikaene i olje.

4. Ha soppen og stek den gir fra seg vannet. La den trekke vannet tilslutt.

5. Smak med salt og svart pepper.

 

 

Helt topp:

Bland sammen eggen, fløten og revet gulosten.

 

Tilslutt:

1. Hell fyllet over stekt deigen. Jevn fordel hele deigen.

2. Ha fløte blandingen oppe.

3. Stek den til osten er stekt og fått gyllenbrun farge.

 

Det serveres når det er lunket og frisk salat ved siden av.

 

Velbekomme!

 

Afiyet olsun!