- 4 dl små bulgur (couscous)
- 1 mellom store løk
- 4-5 hvtløksfedd (presset)
- 3 ss paprika pure (kan sløyfes)
- 2 ss tomatpure ( tynnes ut med 4 ss vann)
- 1 ts svartpepper
- 2 ts sumak ( en type krydder)
- 3 ts tørket chiliflak ( kan brukes paprika pulver)
- Sitronsaft fra to sitron
- 1 ts salt
- 5-6 ss olivenolje
- 2 ss granateplesirup
Cig køfte er en forrett og veldig kjent i øst Tyrkia. Det lages med kjøttdeig og man knar alt nesten 1 time. Det er kjempe godt hvis det lages på riktig måte og brukes det enormt mye sterk krydder. Det er sånn skal det være.
Jeg har prøvd å lage vegetar cig køfte på kitchen aid maskin, det må jeg si at det ble ganske godt. Jeg brukte ikke så mye krefter heller 🙂
Framgangsmåten:
1. Ha alt inn i mikserbollen og bruk K-spaden.
2. Kjør maskinen på 4 heletiden, og inn i mellom må du stoppe og røre det som er på kanten.
3. Smak etter 30 min om krydderne er nok og om couscousen er myk. Hvis den er ikke myk, tilsett litt varmt vann for å få prosessen gå fortere.
4. Etter 45 min skal den være i orden.
5. Form som du vil og server den med isbergsalat og sitronskiver.
Velbekomme!
Afiyet olsun!
Hei! Så flott med vegetaroppskrift! Du må gjerne poste flere av de, jeg er vegetarianer og er forlovet med en tyrkisk mann som elsker tyrkisk mat, jeg prøver å lære meg flere oppskrifter og brukt bloggen din mye, men er jo ikke alt jeg får smakt på selvom jeg har imporvisert og laget vegetarversjoner selv også
Jeg er veldig glad i grønnsaker retter og skal prøve å lage mer av den 🙂 Det er hyggelig å høre at bloggen har hjulpet deg 🙂 og spør i vei hvis du lurer på noe 🙂