• 4 dl små bulgur (couscous)
  • 1 mellom store løk
  • 4-5 hvtløksfedd (presset)
  • 3 ss paprika pure (kan sløyfes)
  • 2 ss tomatpure ( tynnes ut med 4 ss vann)
  • 1 ts svartpepper
  • 2 ts sumak ( en type krydder)
  • 3 ts tørket chiliflak ( kan brukes paprika pulver)
  • Sitronsaft fra to sitron
  • 1 ts salt
  • 5-6 ss olivenolje
  • 2 ss granateplesirup

cigkøfte

 

 

Cig køfte er en forrett og veldig kjent i øst Tyrkia. Det lages med kjøttdeig og man knar alt nesten 1 time. Det er kjempe godt hvis det lages på riktig måte og brukes det enormt mye sterk krydder. Det er sånn skal det være.

Jeg har prøvd å lage vegetar cig køfte på kitchen aid maskin, det må jeg si at det ble ganske godt. Jeg brukte ikke så mye krefter heller 🙂

Framgangsmåten:

1. Ha alt inn i mikserbollen og bruk K-spaden.

2. Kjør maskinen på 4 heletiden, og inn i mellom må du stoppe og røre det som er på kanten.

3. Smak etter 30 min om krydderne er nok og om couscousen er myk. Hvis den er ikke myk, tilsett litt varmt vann for å få prosessen gå fortere.

4. Etter 45 min skal den være i orden.

5. Form som du vil og server den med isbergsalat og sitronskiver.

 

Velbekomme!

 

Afiyet olsun!