• Kake:
  • 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl planteolje
  • Sitron skall fra en sitron ( revet)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll/pudding:
  • 200 g kremost
  • 10 dl melk ( 1 lt melk)
  • 7 ss sukker
  • 2 ss maiszenna
  • 4 ss hvetemel
  • Saus:
  • 10 stk jordbær
  • 1 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann

vulkan5

Jeg er veldig glad i ostekake og denne kaken minner meg litt om oste kake men den har mer kake og pudding smak. Hvis du har lyst til å imponere gjestene, prøv gjerne ut denne kaken. Det er mer enn nok til 1o personer.

 

1. Lag først puddingen. Bland alt sammen bortsett fra kremosten. Kok opp puddingen.

2. Ta kjelen når den er kokt og tykket seg. Bland sammen med kremosten.

vulkan2

3. La puddingen hvile på side, og rør inn i mellom

4.  Nå skal du lage kaken.

5. Pisk sammen egg og sukker. Lag en eggedosis

6. Hell over melk, olje, sitronskall og vaniljesukker og bland sammen.

7. Sil sammen hvetemel og bakepulver

8. Hell over kakefyllet og pisk 1 min til.

9. Ta fram en 26 cm kakeform

10. Smør godt kakeformen med smør

11. Hell over kakefyllet først. Kakefyllet er ikke så mye, men den hever seg etterhvert.

vulkan1

12. Avkjølet pudding helles på midten av kake med hjelp av en øse. Pass på at den går ikke så mye på kantene.

vulkan4

13. Bruk hele puddingen selv om du synes at det for mye.

14. Stek kaken i forvarmet ovn, 170 C ca. 50-60 min.  Den skal stekes helt til den får gyllenbrun fargen.

15. Etter at kaken er avkjølet, bør den stå i kjøleskapet minst 6 timer.

16. Lag sausen før servering.

17. Hakk jordbærene og bland sammen med sukker. La den smelte under lav temp.

18. Bland sammen maisenna og vann og hell over jordbær.

19. La den små koke. Når den  tykker seg, så er den klar. Sil sausen.

20. Hell over kaken og la den avkjøle før servering.

 

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!