- 1 dl lunket melk
- 1 dl vann
- 1 dl planteolje
- 1 dl smeltet smør
- 1 egg
- ca 8 dl hvetemel
- 1-2 ts salt
- 2 ss sukker
- 1 pk trør gjær
- Fyll
- Salami
- Gulost
- For å smøre: Du kan bruke kun pisket eggplomme og sesamfrø
- 3 ss druesirup
- 3 ss vann
- Sesamfrø
Jeg elsker sesamfrø på boller, jo mer desto bedre 🙂 Deigen er veldig myk og god og det som bra med denne oppskriften at du kan lage deigen kvelden og steke det på morgenen.
Kjempe kjekt å ha det på frokosten og du kan nyte hver eneste av bollene 🙂 Det er vanskelig stoppe å spise 🙂
1. Bland alle ingrediensene sammen og lag deig.
2. Hvis deigen er klistret ( det skal være), bruk litt olje for å få det bort fra fingerene.
3. Dekk deigen og la den hvile halv time. ( Hvis du skal bake den på neste dag, legg den i kjøleskapet etter halv time)
4. Lag små boller, på sitron størrelse.
5. Jevn ut deigen med litt fingerene for å ha fyllet. Hakket salami og revet gulost legges i midten.
6. Trykk med begge fingerene for å lukke deigen fra ene siden til den andre siden.
7. Ha det opp i blandet druesirup og vann, deretter inn i sesamfrø.
8. Gjør med alle små bollene.
9. Der deigen er lukket, skal se mot opp slik at den åpner seg litt når den er stekt.
10. Stekes i forvarmet ovn, 200C til den er gyllenbrun.
Afiyet olsun!
Velbekomme!