• 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl planteolje
  • 2 dl kokos
  • 2 dl grillmel
  • 2 dl hakket valnøtt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 full ts bakepulver
  • Sirup:
  • 5 dl vann
  • 2 dl sukker
  • Pudding;
  • 1 lt lett melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss sukker

kibristatlisi2

Dessert med sirup er en tradisjon i Tyrkia og meste av de dessertene er for søte for nordmenn :). Men denne desserten er ikke så søt siden puddingen inneholder lite sukker og du får ganske bra kombinasjon av pudding og kaken. Jeg har laget et par ganger og gjestene mine var veldig fornøyd med smaken av desserten. Det anbefales 🙂

Framgangsmåte:

1. Lag en eggedosis av sukker og egg.

2. Hell over resten av ingrediensene og bland godt sammen.

3. Ta fram en 20/30×30/40 cm ovnsfast form og smør litt olje før du heller over kakefyllet.

4. Stek den i 170 C til den er gjennomstekt og får fargen gyllenbrun.

 

Lag sirupen når kaken er tatt ut av ovnen. ( kaken skal være avkjølet og sirup skal være lunket)

Sirup:

Kok opp sukker og vann ca 6-7 min.

5. Hell sirupen over kaken og la den trekke seg.

Lag puddingen mens  kaken trekker sirup.

Pudding:

6. Kok opp hele ingrediensen til den er tykk.

7. Hell puddingen over kaken og la den avkjøle før du setter inn i kjøleskapet.

8. Den må være ca. 4 timer i kjøleskapet før servering.

 

Kaken holder seg opp til 1 uke i kjøleskapet.

 

Afiyet olsun!

Velbekomme!