• 1 pk baklava deig (filo deig)
  • 125 smør uten salt
  • Knust valnøtt eller pistasj nøtter
  • Sirup:
  • 4 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1/2 ts sitron saft

baklava11

 

Baklava er Tyrkias mest kjente dessert.  Å lage fra bunnen er krevende men nå selges det tynne baklava deiger i vakuum pakker.  Ferdig laget deigen finner du på fleste innvandrer butikker.

I en pakke er det 15 filodeig og du bruker 3 filodeig sammen.

1. Lag sirupen først. Bland vann og sukker, la den koke 5-10 min.

2. Siste to min, tilsett sitron saft. La den avkjøle på sida.

3. Smelt smøret.

4. Ta fram deigen og åpne pakken.

baklava1

5. Ta fram ene deigen og smør med smeltet smør. Legg den andre deigen og smør med smør også.

baklava2

6. Hell over knuste valnøtter.

baklava3

7. Legg over enda en deig og smør med smeltet smør.

baklava4

8. Ta fram en lang rund pinne. Sett den på øverste plassen og rull deigen sammen.

baklava5

9. Trykk deigene inn over når du har rullet. Slik at den ser ut som krøllet.

baklava6baklava7

10. Trekk pinnen ut. Legg den i en smøret ovnsplate.

11. Gjør samme med de andre.

12. Smør utsiden av baklava  med resten av smør før steking.

baklava8

 

* Jeg var ikke flink til å dytte innover de første tre, derfor er det forskjell men den har ikke så mye å si for smaken 🙂

13. Stek den i ca 180 C til den er gyllenbrun. Pass på den hele tiden.

14. Når den er stekt. La den avkjøle seg 3-4 min  før du heller over sirupen.

15. Den er klar til å spise etter 1 time.

baklava12

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!