• - 3dl små bulgur
  • - 4 vårløk
  • - 4 blader ramona salat ( du kan bruke felt salat hvis du finner det)
  • - halv bunt persille
  • - en full pakke med cherry tomater
  • -salt
  • -olivenolje
  • -sitronsaft

 

bilde 1

Tabbouleh er en salat fra Libanon og masse friske grønnsaker opp i det. Det er kjempe god salat og passer utmerket godt til lunsj eller grillmat.  Her vil jeg gi en generelt oppskrift som du kan variere mengden av grønnsakene som du vil. Jeg har ikke brukt agurk eller paprika men det kan du gjøre godt. Denne salaten jeg har laget med baby spinat og kikerter.

 

1. Ta fram en dyp bolle og ha bulgur opp i det.

2. Kok opp vann og hell over bulgur. Det skal dekke hele bulgur.

3. Dekk bollen med en klut og la den trekke.

4. mens du venter, vask alle grønnsakene og tørk godt.

5. hakk alt i passe størrelse. ( ikke så stor 🙂 ) men chery tomatene deles i kun 2 eller 4.

6.  Når bulgur har trukket seg alt vannet, bland litt med salt, sitronsaft og olje.

7. Ha grønnsakene over, ikke tomatene. Bland sammen og smak om det trengs mer krydder.

9. Ha tilslutt tomatene og bland forsiktig.

 

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!