• 1. 3 stk butterdeig
  • For pudding:
  • 1. 1 eggeplomme
  • 2. 1,5 dl melk
  • 3. 1 ss hvetemel
  • 4.1 ss maiszenna
  • 5. 2 ss sukker
  • 6. 1 ts vaniljesukker
  • For pynte:
  • Melis og jordbær

 

cileklimilføy3

Jeg har alltid butterdeig i frysen i tilfelle jeg får gjester og ikke har tid til å lage dessert eller børek.  Denne desserten er kjempe godt i varme dager. Det kan du godt lage og ha det kjøleskapet et par dager. Hvis du skal ha det i kjøleskapet, ikke pynt med jordbær. Det blir litt bløt, pynt heller før du serverer.

 

1.  Lag først puddingen. Bland ingrediensene sammen og kok opp.

2. La den avkjøle og hvis du har tid, la den stå i kjøleskapet.

3. Ta fram deigen og la den tine.

4. Ta fram en ovnsplate og dekk med bake papir.

5. Del milføyene i biter, ikke på lengden men på bredden. Du får tre biter av hver deig.

6. Dekk deigen med bakepapir igjen og ha enda en ovnsplate over. Den vil hjelpe til at deigen ikke hever seg.

7. Stek den i forvarmet ovn til de er brune. Det tar ikke lang tid, ca. 10 min.

8. La deigene avkjøle.

9. Ta fram en bit og ha over puddingen og dekk med buttdeig igjen. Gjør det samme på alle.

10. Dyrs over melis og pynt med jorbær. Du kan godt ha jorbær inn i også.

 

Velbekomme!

 

Afiyet olsun!