• 850 g vinblad
  • 6 stk mellom store gulløk
  • 2 dl planteolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts svartpepper
  • 1 ts chiliflak/paprika pulver
  • 1 ts tørket mint
  • 1 dl bulgur
  • 3 dl jasmin ris
  • 100 g tomatpure
  • En håndfull pesille
  • 1 ts sukker

Ramadan starter om en uke og jeg er i gang med å forberedelsen. Det er alltid kjekt å ha det maten i klare i frysen, ihvertfall mat som er vanskelig å lage. Du kan fryse den og koke opp når den er tinet.

 

Fremgangsmåte.

Hakk løkene i små biter, bruk kjøkkenmaskin hvis du har.

yaprak2

Stek dem i oljen og tilsett risen og bulguren stek litt videre.

 

Ha tomatpure og krydderne.

Stek litt til.

Tilslutt hakket persille.

yaprak3

Vask vinbladene godt og la den sile.

yaprak1

Ta fram en vinblad og rette den opp forsiktig.

yaprak5

Legg oppe fyllet ca. 1 ts. se bildet.

yaprak4

Brett først på toppen, deretter sidene og rull sammen. Se bildene.

yaprak9yaprak8yaprak111

Gjør med alle sammen.

yaprak6

Det er mulig det blir litt overs vinblad eller ris 🙂 avhengig av hvor mye fyll du bruker.

 

 

Legg alt sammen inn i en kjele. Sett en passende tallerken oppe, det er for å unge at bladene åpner seg igjen.

yaprak7

Ha over 3 dl varmt vann og la den koke i lav temp. Se inne mellom om det er nok vann, og tilsett mer hvis det trengs .

 

Hvis du liker det litt sure, ha litt sitron saft over.