- 850 g vinblad
- 6 stk mellom store gulløk
- 2 dl planteolje
- 1 ts salt
- 1 ts svartpepper
- 1 ts chiliflak/paprika pulver
- 1 ts tørket mint
- 1 dl bulgur
- 3 dl jasmin ris
- 100 g tomatpure
- En håndfull pesille
- 1 ts sukker
Ramadan starter om en uke og jeg er i gang med å forberedelsen. Det er alltid kjekt å ha det maten i klare i frysen, ihvertfall mat som er vanskelig å lage. Du kan fryse den og koke opp når den er tinet.
Fremgangsmåte.
Hakk løkene i små biter, bruk kjøkkenmaskin hvis du har.
Stek dem i oljen og tilsett risen og bulguren stek litt videre.
Ha tomatpure og krydderne.
Stek litt til.
Tilslutt hakket persille.
Vask vinbladene godt og la den sile.
Ta fram en vinblad og rette den opp forsiktig.
Legg oppe fyllet ca. 1 ts. se bildet.
Brett først på toppen, deretter sidene og rull sammen. Se bildene.
Gjør med alle sammen.
Det er mulig det blir litt overs vinblad eller ris 🙂 avhengig av hvor mye fyll du bruker.
Legg alt sammen inn i en kjele. Sett en passende tallerken oppe, det er for å unge at bladene åpner seg igjen.
Ha over 3 dl varmt vann og la den koke i lav temp. Se inne mellom om det er nok vann, og tilsett mer hvis det trengs .
Hvis du liker det litt sure, ha litt sitron saft over.
Har du brukt kjøttdeig i vinblad med ris ?
Nei jeg pleier ikke å gjøre men du kan blandet med kjøttdeig hvis du vil.
Hei, nei ikke så mye hvetemel. Jeg har ikke målt det når jeg har laget det men du skal bruke 8-10dl for å få en fin myk deig dom ikke klissete. Bare tilsett til du får myk deig.