- 1 pk filo baklava deig
- 230 g smør uten salt
- Kakefyll:
- 1,5 dl sukker
- 3 egg
- 1,75 dl hvetemel
- 2 dl knust valnøtter
- 1 ts bakepulver
- For sirup:
- 7 dl sukker
- 6 dl vann
Denne typen baklava er ikke så kjent men det er utrolig godt. Mamma fikk oppskriften fra ei venninne og siden den dagen det er kun denne oppskriften bruker vi .
Fremgangsmåte:
1. Lag sirup. Kok opp sukker og vann sammen ca 15 min ( du teller like før den begynner å koke, ca 15 min). La den avkjøle på sida.
2. Pisk sammen egg og sukker og lag en eggedosis
3, Hell over resten av ingrediensene og lag en tykk kakefyll
4. Åpne pakken til filo deigen
5. Ta fram ovnsplaten ( den som er inn i ovnen)
6. Smelt smøret
7. Smør litt på bunnen av platen
8. Legg en filo deig og smør litt smør igjen og enda en filo deig. Fortsett sånn, du skal kun bruke halv parten av deigen
9. Ha over kakefyllet og dekk hele deigen. Legg over en filo deig og smør med smeltet mør og deig og smør. fortsett til du er ferdig med deigen.
10. Skjær kaken i biter og hell over resten av smøret.
11. Stek den i ca 200 C til den er gyllenbrun.
12. La selve baklava avkjøle litt før du heller over sirupen. Baklava skal være lunket og sirupen skal være på romtemperatur.
13. La baklava hvile et par timer før servering
Pynt med kaken hakket pistasje og server med vanilje is 🙂
Afiyet olsun!
Velbekomme!